Waarom je auto naar de sloop brengen?

Waarom je auto naar de sloop brengen?

Je ziet tegenwoordig veel mensen hun auto naar de autosloperij brengen. Dit komt doordat veel oude auto’s hogere reparatiekosten hebben dan de waarde van het voertuig. Je kunt dan het beste je auto verkopen, maar via het internet kan dit maanden duren. Je zit hierdoor vast aan maandelijkse kosten zoals de belasting en verzekering. Vooral als je niet meer met de auto op de openbare weg kunt rijden, is dat heel vervelend. Je kunt het beste je sloopauto naar de autosloperij brengen, zodat je er nog wat uit kunt halen. Je bent op deze manier van het voertuig af en je hoeft niet meer de verzekering en de belasting te betalen. Een ander voordeel is dat je meestal een kleine vergoeding krijgt voor de sloopauto. Maar wat doet een autosloperij precies? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Wat doet de autosloperij?

autosloperijvanderven.nl/

Wanneer je de sloopauto naar de autosloperij brengt, of wanneer je deze laat ophalen, gaan ze direct aan de slag. De erkende autosloperij meld je auto aan bij de RDW voor demontage. De sloopauto wordt direct ontdaan van zijn registratie en je krijgt hier een vrijwaringsbewijs voor. De sloopauto wordt door de sloperij gedemonteerd en alle vloeistoffen worden uit het voertuig gehaald. Ook schadelijke stoffen zoals de accu worden uit het voertuig gehaald. De autosloperij haalt de bruikbare onderdelen uit het voertuig en slaan deze op in een groot magazijn. Deze worden gereinigd en doorverkocht aan mensen die op zoek zijn naar auto onderdelen. Wanneer het voertuig geen economische toegevoegde waarde meer heeft voor de autosloperij dan gaat deze naar de shredder. Het afval van de shredder wordt verwerkt door Autorecycling Nederland, hier worden nieuwe producten van gemaakt.

Waarde van je sloopauto

Je wilt natuurlijk weten wat de waarde van je sloopauto is. Dit wordt bepaald door de autosloperij en vaak kijken ze naar verschillende zaken. Ze kijken bijvoorbeeld naar hoeveel je model aangeboden zijn en wat de onderdelen waard zijn. Ook wordt er gekeken naar het gewicht van je auto en wat deze waard is in oud ijzer. Je krijgt vaak een vergoeding van ongeveer 100 euro wanneer je de sloopauto zelf brengt. In sommige situaties laat je de sloopauto ophalen door de autosloperij en is de vergoeding een stuk lager. Houdt hier rekening mee voordat je de sloopauto naar de autosloperij brengt.

Reacties zijn gesloten.