Waarom je auto naar de sloop brengen?

Waarom je auto naar de sloop brengen?

Veel mensen brengen hun oude voertuig naar de sloop, maar waarom doen ze dit? Wanneer een auto total loss is verklaard, kun je deze niet makkelijk verkopen. Ten eerste kan dit heel lang duren en er is in het algemeen weinig interesse. Ook kan het natuurlijk zijn dat je voertuig niet meer door de APK komt en dat de reparatiekosten te hoog liggen. Wanneer de reparatiekosten hoger liggen dan de waarde van het voertuig, is dit het niet waard. Je auto is in principe klaar voor de sloop en op deze manier ben je ook van het voertuig af. Dit is handig omdat je op deze manier geen belasting of verzekering meer hoeft te betalen. Daarnaast krijg je natuurlijk een kleine vergoeding wanneer je de auto naar een autosloperij brengt. Door de autodemontage verdient de autosloperij natuurlijk geld en hiervoor moet je natuurlijk zelf ook beloond voor worden. Maar wat is de waarde en hoe wordt deze bepaald? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Wat is de waarde?

www.autodemontagevanderven.nl/

Hoeveel geld je sloopauto oplevert, hangt af van verschillende zaken die van belang zijn. Vaak heeft het alleen te maken met het gewicht van je voertuig en de ijzerprijs. Echter, kan het zijn dat je voor bepaalde onderdelen extra geld krijgt. De autosloperij gebruikt de auto namelijk voor de auto onderdelen en deze worden vaak voor winst doorverkocht. Dit betekent wanneer je gewilde onderdelen onder je auto hebt dat je er meer voor kunt krijgen. Kijk daarom goed op het internet welke onderdelen gewild zijn, zodat je met de prijs kunt onderhandelen. Je krijgt vaak ongeveer 100 euro voor de oud ijzer prijs van het voertuig en de vergoeding kan oplopen, mits je nieuwe banden en een goed interieur hebt. Je kunt natuurlijk altijd onderhandelen met een aanbieder, maar veel sloperijen doen dit niet.

Wat gebeurt er bij autodemontage?

Een autodemontage bedrijf zorgt ervoor dat de auto verwerkt wordt. De bruikbare onderdelen worden in een magazijn geplaatst en deze worden verkocht aan nieuwe klanten. Daarnaast wordt de auto klaargemaakt voor de sloop en het verwerken. Zo worden er vloeistoffen uit de auto gehaald en worden gevaarlijke onderdelen uit de auto gehaald. Gevaarlijke onderdelen zoals de accu kunnen niet makkelijk verwerkt worden. Ten slotte stuurt de autosloperij de auto naar het shredderbedrijf en worden de afvalstoffen naar een recycling Nederland gebracht. 

Reacties zijn gesloten.