Je sloopauto naar de sloop brengen

Je sloopauto naar de sloop brengen

Veel mensen hebben een sloopauto staan waarmee ze niets uitvoeren. Is je auto aan het einde van zijn leven en valt deze niet meer te repareren? Waarschijnlijk zijn de kosten van de reparaties hoger dan de waarde van je auto. Ook kan het zijn dat je auto total loss is verklaard en dat er niets anders op zit dan je auto naar de sloop te brengen. Je wilt dit natuurlijk doen bij een RDW erkende autosloperij, zodat je een vrijwaringsbewijs krijgt. Maar hoe breng je een auto naar de sloop? En wat is de waarde van de sloopauto? In dit artikel zetten we alles op een rijtje zodat je precies weet wat je moet doen.

Auto zonder kenteken

Sloopauto-online.nl

Hoe kun je een auto naar de sloop brengen zonder een kentekenplaat? Dat is een vraag die veel mensen met een sloopauto zichzelf afvragen. Je kunt natuurlijk de sloopauto met een trailer naar de autosloperij brengen. Het vervelende van dit is dat het natuurlijk geld kost en niet iedereen heeft het budget om een trailer te huren. Je mag zonder kentekenplaten niet op de openbare weg rijden en moet er gekeken worden naar een nieuwe oplossing. Veel autosloperijen hebben namelijk een service waarmee ze sloopauto’s komen ophalen. Geef aan de sloperij aan dat allebei de kentekenplaten missen, zodat ze de sloopauto komen ophalen. De meeste autosloperijen willen de auto namelijk graag ophalen zodat ze hiermee geld kunnen verdienen. Als je een sloopauto naar een erkend RDW sloopbedrijf brengt, dan wordt het papierwerk ook netjes voor je geregeld. De bedrijven zijn gemachtigd om dit te doen en kunnen je kenteken makkelijk overschrijven. De motorrijtuigenbelasting van je voertuig wordt hiermee ook direct stopgezet en je hoeft dit niet zelf te doen.

Waarde

Veel mensen willen weten hoeveel geld de sloopauto oplevert wanneer je hem naar de sloop brengt. De vergoeding die je doorgaans krijgt, is de prijs die de sloopauto aan oud ijzer oplevert. Het demontagebedrijf heeft hier verschillende connecties voor en kan afhankelijk van het gewicht van de auto je ongeveer tussen de 70 en 120 euro geven. De autosloperij moet natuurlijk ook geld verdienen aan het voertuig en dat doen ze door waardevolle auto-onderdelen te verkopen. Sommige onderdelen zijn namelijk veel geld waard en mensen betalen hier grof geld voor. Heb je een sloopauto met veel gewilde auto onderdelen? Dan is er een grote kans dat de vergoeding verhoogd wordt voor je auto.

Reacties zijn gesloten.